Kooloos

Dekbedden

Eén lekker warm dekbed of juist koeler dekbed voor het hele jaar!

Dekbedden zijn er in allerlei soorten en maten. We hebben voor iedere wens wel een passend dekbed. Meestal wordt er voor een 4-seizoenen dekbed gekozen. Een 4-seizoenen dekbed bestaat uit 2 dekbedden (1x voor/najaardekbed en 1x zomerdekbed. Deze 2 dekbedden aan elkaar vormen samen een winterdekbed. Zo heeft u voor het hele jaar een passend dekbed in huis.) Er is ook een speciaal dekbed dat zichzelf aanpast aan de temperatuurswisselingen door het jaar heen. Hieronder benoemen we de meest gebruikte dekbedden dons, synthetisch, wol, kameelhaar, kasjmier, outlast/climate controle:

Dons
Donzen dekbedden zijn zeer licht in gewicht en een donzen dekbed voelt heel comfortabel doordat het heerlijk soepel om je heen valt. Dons heeft een zeer goede isolatiewaarde met het behoudt van comfort van dit natuurprodukt, het sluit de warmte namelijk niet op! Dons is in vergelijking met de andere vullingsoorten een luxe artikel en hierdoor ligt donsdekbed ook iets hoger in zijn prijsklasse, maar het comfort valt niet te evenaren!

dons

Het verschil in dons en tijk bepaalt de prijs van uw dekbed. Er is een dekbed van eendendons, dit dekbed heeft weinig isolatie. Een dekbed van ganzendons is het meest comfortabel. Ook bij ganzendons is er verschil in kwaliteit. Hoe kouder het land waar het dier vandaan komt des te fijner het dons vlokje. Deze donzen dekbedden zijn nog lichter van gewicht en kun je je heerlijk in nestelen.

Kameelhaar
Een dekbed gevuld met kameelhaar zorgt voor een zeer snelle vochtregulatie en houdt het dekbed licht in gewicht.. Het gebruikte kameelhaar komt van kamelen uit de hooglanden van centraal-azië, met grote temperatuurverschillen waarbij de nachten koud zijn en de dagen heet. Dit betekent dat het kameelharen dekbed zich zeer goed aanpast, het dekbed geeft isolatie bij kou en ventilatie bij warmte.

Kameelharen dekbed

De belangrijkste eigenschap blijft dat het kameelharen dekbed zeer snel vocht op kan nemen en weer afstaan (transporteren). Een ideaal dekbed voor slapers die snel transpireren!

Kasjmier
Kasjmier uit de hooglanden van centraal-azië staat er om bekend dat het soepel is, licht in gewicht en zich zeer goed aanpast aan warmte en kou. Dit komt doordat De kasjmier-geit zich aan moet passen aan grote temperatuurverschillen waarbij de nachten koud zijn en de dagen heet. Een dekbed van Kasjmier is dus een toppunt van comfort!

Kasjmier wollen dekbed

Synthetisch
Een synthetisch dekbed is anti-allergisch en aantrekkelijk geprijsd. Een synthetische dekbed is makkelijk te wassen, dit maakt het tot een voordelig dekbed wat ook weer zeer geschikt is voor kinderen. De goedkopere prijsklasse van een synthetisch dekbed voelt wat zwaarder aan terwijl de luxe synthetische dekbedden net zo soepel als dons kunnen zijn.

Stynthetisch

Climate Control
Dekbedden met Climate Control zijn niet te warm of te koud, maar precies goed. Door de bijzondere warmte regulerende eigenschappen volstaat één dekbed voor alle seizoenen. Omdat de warmteafgifte individueel wordt afgestemd kunnen personen met een verschillende warmtebehoefte toch comfortabel onder hetzelfde dekbed slapen.

werkwijze outlast

Wol
Een wollen dekbed heeft een hoge isolatiewaarde, maar het wollen dekbed sluit de warmte nooit op!  Het heeft een zeer goed vocht opnemend vermogen. Dit is een dekbed die wat zwaarder aanvoelt als het over je heen ligt. Wol is een voordelig natuurprodukt, voelt comfortabel warm aan, maar is nooit broeierig, een ideaal dekbed voor iemand die gauw transpireert. Er is een nieuwe lijn met wasbaar wollen dekbedden, dit is zeer praktisch voor kinderen!

Wol

Kom in de winkel om deze dekbedden te voelen of klik hier voor onze webshop en bestel uw favoriete dekbed (deze wordt GRATIS thuis bezorgt). U vindt bij ons de dekbedden van verschillende merken o.a.: Brinkhaus, Dauny, Ducky dons, Silvana, Texeler.

Kooloos slapen & wonen is uw dons, wol, kasjmier, kameelhaar, synthetische dekbedden dealer in de omgeving: Barneveld, Voorthuizen, Kootwijkerbroek, Garderen, Putten, Apeldoorn, Hoevelaken, Scherpenzeel, Nijkerk, Amersfoort, Veenendaal, Gelderland en geheel Nederland.