Kooloos

Hoofdkussens

U kunt een hoofdkussen eerst thuis uitproberen voordat u koopt!

Een goed hoofdkussen is onmisbaar. Een verkeert of versleten hoofdkussen levert vaak rug/ schouder/ nekklachten. Iedereen is verschillend en heeft zijn eigen voorkeur of probleem, wij helpen u bij het maken van de juiste keuze…Daarna kunt u het hoofdkussen eerst thuis uitproberen voordat u koopt!!! We hebben 40-50 verschillende kussens op voorraad dus daar zit voor iedereen wel een goede keuze bij. Hieronder benoemen we de meest gebruikte soorten:

Het beste kussen uitproberen

Nekondersteuning
Verschillende hoofdkussen zijn ontworpen in samenwerking met fysiotherapeuten, ontwikkeld om op de beste wijze aan een goede lighouding en een ontspannen nachtrust te voldoen. Een maximale ontspanning wordt bereikt wanneer de wervelkolom wordt ondersteund en alle wervels min of meer in een rechte lijn liggen. Het resultaat is een hoofdkussen dat toonaangevend is voor een correcte slaaphouding van het hoofd. Dit soort kussens hebben we van verschillende materialen en verschillende merken.

Dons
Donzen hoofdkussens zijn er in allerlei soorten. Van een stevig veren hoofdkussen tot een zachte 100% dons. Hiertussen zitten nog variaties van 30%, 65%, 90% dons. Hoe hoger het gehalte dons hoe zachter het hoofdkussen wordt. Ook zijn er hoofdkussens met een kern van latex voor de stabiele niet verschuivende ondersteuning en rondom het zachte comfort van dons.

Wol
Een wollen hoofdkussen staat bekend om zijn vochtopname. Een wollen hoofdkussen is dus zeer geschikt als je veel transpireert. Een wollen hoofdkussen voelt stevig aan behoudt goed zijn vorm.

Kapok
Een hoofdkussen met Kapok is ook zeer geschikt als je veel transpireert. Kapok is namelijk katoen en neemt dus goed transpiratievocht op. Een kapok hoofdkussen is aantrekkelijk geprijsd en is makkelijk na te vullen. 

Synthetisch
Synthetische hoofdkussens zijn er in heel veel verschillende soorten. In ons assortiment zitten standaard synthetische hoofdkussens maar ook met extra ondersteuning zoals een Silvana hoofdkussen of juist één die donzig zacht voelt maar anti-allergisch is.

Traagschuim/Tempur
Dit zijn verschillende voorgevormde, nekondersteunend en corrigerende hoofdkussens die worden aanbevolen aan degenen die een stabiele ondersteuning van de nek nodig hebben. Het ontwerp volgt de natuurlijke vorm van hoofd, nek en schouders om de ruggengraat op één lijn te brengen. Hierdoor worden de spieren van de nek en de schouders optimaal ondersteund en ontlast. Het kenmerkende nasaschuim / traagschuim / TEMPUR® materiaal verlaagt de druk, het kussen duwt niet terug tegen de (gevoelige) spieren. We hebben verschillende merken, vormen en diktes zodat er altijd een passend hoofdkussen is bij uw houding en lichaamsbouw.

Latex
Latex is een soepel vormvast hoofdkussen. Bij een traditioneel hoofdkussen verschuift in de loop van de nacht de vulling naar de bovenkant van het hoofdkussen. Bij een latex hoofdkussen is dat niet het geval. Telkens als u verligt is het latex hoofdkussen weer in staat om uw contouren opnieuw te ondersteunen.

Kom in de winkel om onze hoofdkussens te voelen en thuis uit te proberen of klik hier voor onze webshop en bestel uw favoriete hoofdkussen. U vindt bij ons de hoofdkussens van verschillende merken o.a.: Dauny, Ducky dons, Silvana, Texeler, AM-products, Castella, Tempur, Geltex-Ubica-Lattoflex, etc.

Kooloos slapen & wonen is uw hoofdkussen uitproberen, testen hoofdkussens dealer in de omgeving: Barneveld, Voorthuizen, Kootwijkerbroek, Apeldoorn, Garderen, Putten, Hoevelaken, Amersfoort, Scherpenzeel, Nijkerk, Veenendaal, Gelderland en geheel Nederland.