Kooloos

Kurk

Kurk met houtstuctuur is meer dan een mooie vloer…kurk is comfort!

Kurk is de schors van de kurkeik. Het wordt handmatig van de stam gehaald, wanneer de boom 25 jaar oud is en daarna om de 9 jaar, zonder de boom te beschadigen. De schors groeit gewoon weer aan. Kurk is ideaal vanwege de sterk toenemende vraag naar instandhouding van natuurlijke grondstoffen. Kurk heeft unieke en ongeëvenaarde eigenschappen die nog niet door de mens kan worden nagebootst of verbeterd. Kurk is o.a. elastisch, licht en ondoordringbaar voor vloeistoffen en gassen.

Ieder cm3 kurk bevat 40 miljoen cellen die een “honingraatstructuur” vormen en de boom beschermen tegen slechte weersomstandigheden en temperatuurschommelingen. Elke cel functioneert als een natuurlijke mini-isolator tegen deze temperatuur verschillen. Bovendien bezit kurk uitstekende geluiddempende en schokabsorberende eigenschappen.

kurk boom   kurk oogst

Het gebruik van kurk in moderne interieurs is wereldwijd bekend. Het toenemend belang van natuurlijke en duurzame materialen en de nieuwe techniek om patronen en kleuren optimaal te kunnen gebruiken hebben de aandacht getrokken van architecten. Kurk is een innovatief product en heeft heel veel toegevoegde waardes voor het gebruik in ons interieur.

Wicanders heeft dankzij de innovatieve corktech-technologie in de loop der jaren kurk vloeren ontwikkeld met unieke eigenschappen. Door gebruik te maken van geavanceerde technieken en verschillende lagen, die de unieke natuurlijke eigenschappen van kurk combineert met houtstructuur, word een hoogwaardige kwaliteitsvloer gemaakt.

Wicanders pvc-kurk-planken vloer-PlatinumOak   wicanders pvc-kurk vloer-witte houten plank_WhiteOak   waterbestendige pvc-kurk-planken vloer_hydrocork_ArcadianRyePine

De Wicanders-vloeren zijn uniek door de geïntegreerde hoogwaardige kurk lagen die zorgt voor meer comfort, minder geluid en meer warmte. De geïntegreerde kurkonderlaag versterkt de thermische en akoestische eigenschappen en zorgt voor een stille omgeving en een aanzienlijke energiebesparing. We combineren mooie houtstructuren met lagen van kurk zo heeft u de perfecte isolerende vloer die past in elk interieur.

Er zijn allerlei varianten in deze “houten”kurk vloer. We hebben combinaties met PVC, planken die je in combinatie met vloerverwarming kunt gebruiken en houtstructuur rechtstreeks op het kurk waardoor alle positieve kurkeigenschappen het best tot zijn recht komen. Uiteraard zijn het allemaal sterke vloeren met garanties van 20 jaar. Deze verschillende varianten leggen we uit bij de categorie laminaat en PVC onder het merk Wicanders.

Meer rust/stilte

geluidsreductie

We gebruiken deze vloer veel in appartementen omdat er meer rekening moet worden gehouden met de beneden buren. Deze vloer kan het geluid in een kamer gemakkelijk dempen (loopgeluid), en ruimten eronder/ernaast (contactgeluid). Vergelijkende testen tussen deze kurkvloeren en laminaatvloeren/keramisch parket hebben aangetoond dat Wicanders het geluid tot 53% reduceert! Hierdoor is het ook een perfecte vloer voor gezinnen met spelende kinderen.

Een klant van ons woonachtig in de randstad beaamt dit volmondig! Zonder hier van te voren bij stil te hebben gestaan (omdat ze niet beter weten dan dat er altijd ontzettend veel omgevingsgeluiden zijn (van buitenaf,  maar ook vanuit het appartement complex)). Bijvoorbeeld Wanneer de auto’s onder het complex in de parkeergarage rijden gaf dat altijd een lichte trilling en geluid door naar het appartement waar het echtpaar woont. Vanuit het niets gaven ze zelf aan dat het ontzettend opviel dat het veel rustiger was in het appartement sinds wij de Wicanders vloer hebben gelegd! Geweldig om te horen dat onze klanten zelf echt ervaren wat de testen aangeven.

Een Wicanders vloer zorgt dus voor een rustige omgeving wat ook belangrijk is wanneer u last heeft van gehoorproblemen.

Meer warmte

warmte-op-kurk   warmte-op-vinyl   warmte-op-ceramic-plavuizen-tegels

warmte op kurk                 warmte op vinyl              warmte op Ceramic/tegels

Regelmatig krijgen we klanten die het comfort en warmte van tapijt hebben gehad, maar nu graag een praktische vloer willen om makkelijk schoon te maken. Deze houtenvloer gemaakt uit kurk is hier dé perfecte middenweg in. De temperatuur voelt aangenaam aan, zelfs met blote voeten. Wanneer dit op vier verschillende materialen wordt getest, blijkt dat kurk veruit de beste oplossing is. Dit geld niet alleen voor koude voeten ….ook spelende kinderen of kruipende baby’s hebben geen last van een koude vloer. Op de afbeeldingen hierboven ziet u een paar infrarood weergave’s. Hoe donkerder de voetzool hoe koeler de vloer.

Door de natuurlijke warmte-isolerende eigenschappen van kurk zijn Wicanders-vloeren zeer energie besparend en voelt de vloer het hele jaar door aangenaam aan.

Meer loopcomfort

loopcomfort

Door de natuurlijke veerkracht van kurk geeft het een behaaglijk, ontspannen en prettig gevoel. Bij het testen van de comfort-perceptie van mensen die 45 minuten over vijf verschillende materialen liepen behaalden de kurkvloeren van Wicanders uitstekende resultaten. De hoge comfort-perceptie van kurk overtreft die van o.a. vinyl, marmoleum, PVC, laminaat en van keramische tegels. Ook wanneer u met blote voeten over een Wicanders vloer loopt, heeft u een behaaglijk, ontspannen en prettig gevoel. Prettig om aan te raken en gemakkelijk om op te lopen. Zo waardevol zijn de kurkvloeren van Wicanders.

Meer bewegingsvrijheid

bewegingsvrijheid

Lopen over te harde vloeren wekt energie op die stijgt naar onze spieren en pezen zodat ze gaan trillen. Dit wordt veroorzaakt door het contact van onze hiel met de vloer. Deze trillingen veroorzaken na verloop van tijd pijn in onze voeten, benen en onderrug en zorgen voor overbelasting. Te zachte vloeren zorgen voor vermoeidheid en zijn niet gemakkelijk om op te lopen. Dat ervaart u ook als u 45 minuten lang over zacht zand loopt. Zachter dan een laminaatvloer en harder dan tapijt. De kurkvloeren van Wicanders zijn perfect om het schokeffect van de enkel, knieën, hiel en bijkomende lichaamsspanning te verminderen, maar zijn toch voldoende stabiel om de voet te ondersteunen en de loopinspanning en vermoeidheid te verminderen.

Meer schokbestendigheid

schokdemping kurk

Door de elasticiteit en samendrukbaarheid van kurk kan het zich aanpassen aan druk. Wanneer het wordt samengedrukt verliest het zijn flexibiliteit niet en neemt het nadien zijn oorspronkelijke vorm weer aan zonder beschadigd te raken. Testen hebben aangetoond dat de kurkvloeren van Wicanders de grootste schokabsorberende eigenschappen bezetten. Wanneer een voorwerp per ongeluk op een kurk- of laminaatvloer valt, worden naar gelang het soort vloer verschillende resultaten ondervonden. Waar een bord op een laminaat vloer kapot valt is de kans groot dat ditzelfde bord op een kurkvloer heel was gebleven. Ook zou bij een tegel- of laminaatvloer een splinter van de vloer kunnen af schieten Wicanders vloeren absorberen de schok beter en behouden tegelijkertijd hun sterkte. Dit betekent zeer sterke vloeren met een lange levensduur.

Voor meer informatie:

Kom langs om het allemaal te zien, te voelen en te ervaren!

Bij de vloerencategorie -laminaat -PVC worden de verschillende mogelijkheden van de “houten” kurk vloeren besproken onder het merk Wicanders. Hier vindt u de basisinformatie.

 Wicanders Authentica   PVC-kurk vloer wicanders-HoneyOak   pvck-kurk-stenen-vloer_Bianco-Travertine