Kooloos

Koele matrassen en dekbedden helpen je de zomer door!

Heerlijk koel slapen deze zomer…

Het is niet altijd gemakkelijk om in slaap te komen tijdens warme zomeravonden. Wat helpt is slapen op koelere matrassen en onder speciale dekbedden die je koel houden, daar zijn verschillende manier voor….

Hiervoor maken we gebruik van bijvoorbeeld de Outlast-technologie, die oorspronkelijk voor NASA werd ontwikkeld. Die regelt de temparatuur. Hoe het werkt? Door de microcapsules worden temperatuurschommelingen stabiel gehouden. Een teveel aan lichaamswarmte wordt opgenomen en bewaard. Wanneer je temperatuur daalt, geeft Outlast deze warmte weer terug.

werkwijze outlast

Koele matrassen

Een andere oplossing zijn matrassen en topdekmatrassen met CoolTouch technologie. Deze houden je koel en voeren overmatig vocht af. Ben je toe aan een nieuw matras en heb je het snel warm in bed? Vraag naar de verschillende merken met deze extra koele matrassen.

Zomerdekbedden

Of denk eens aan een dekbed met kamelenhaar. Dit zorgt voor een snelle vochtregulatie en houdt het dekbed licht in gewicht. Een ideaal dekbed voor slapers die snel transpireren! Nog een alternatief is bamboe. Bamboe heeft een uitstekende ventilatie en vochtregulatie en neemt maar liefst 40 procent meer vocht op dan katoen. Natuurlijk heeft Kooloos wonen & slapen een ruime keuze in zomerdekbedden van katoen of zomerlichte wol.

Polydaun bamboe dekbed voorbeeld

Uiteraard gebruiken we de eerder genoemde  Outlast-technologie ook in dekbedden. Door de microcapsules worden temperatuurschommelingen onder de dekens stabiel gehouden. Een piek van lichaamswarmte wordt opgenomen en bewaard. Wanneer je temperatuur daalt, geeft Outlast deze warmte weer terug.

Tempur dekbed Fit Premium

 

Koele kussens en hoeslakens

Een veel gebruikt hoofdkussen in de zomer is Kapok. Dit hoofdkussen heeft een vulling van luchtig kapok/ 100% katoen. De eerder genoemde Outlast-technologie komt ook weer terug in de hoofdkussens. Altijd op zoek naar een koele plek op je kussen? Kies dan voor ons speciale COOL-hoofdkussen. Heb je bepaalde steun in het hoofdkussen nodig? Geen probleem…We hebben ook speciale koele kussenslopen met Outlast-technologie die om jou lievelingskussen past. Tot slot hebben we zelfs hoeslakens met deze Outlast-technologie. Ook als je matras niet aan vervanging toe is kun je met behulp van deze materialen toch lekker slapen in de zomer!

Koel hoeslaken