Kooloos

Tapijt

Kies voor stijl met tapijt op de trap en kies voor comfort met tapijt op de vloer!

We zoeken meer warmte en sfeer in huis. De ideale manier om dit te doen is met tapijt oftewel vloerbedekking. Hiermee kunt u de balans brengen tussen de praktische “harde”/gladde vloeren en comfort en gezelligheid/sfeer, door te werken met structuren en/of kleuren van tapijt. Dit kan al door tapijt te kiezen als groot vloerkleed. Of bijvoorbeeld een PVC-vloer op de beneden verdieping komt nog beter tot zijn recht door het te combineren met mooie sfeervolle tapijt op de trap. Houdt u van een luxe uitstraling? Kies dan voor een vleug in het tapijt of voor een traploper. Op de bovenverdieping blijft het sowieso in trek. Wie wil er nou niet ’s ochtends zijn warme bed uitstappen met de voeten in een heerlijk warm en zacht tapijt.

zacht luxe tapijt koper kleur   blauw zacht tapijt Sensualite-Sensation-Belakos   Sfeervol luxe tapijt modern interieur Charisma Belakos

Luxe zacht tapijt

Tapijt/vloerbedekking zijn er van verschillende merken en kwaliteiten.

Hieronder benoemen we de meest gebruikte types. Onderaan deze pagina kunt u meer info vinden over de verschillende merken.

boucle tapijt

Bouclé: Lussen van ongelijke hoogte vormen een bouclé. Dit type is kort, compact en sterk. Het is een praktisch tapijt om te stofzuigen.

frise tapijt

Frisé: Bij een friséstructuur zijn de polen doorgesneden en is het tapijtgaren in elkaar gedraaid. Hierdoor krijgt de frisé een levendige structuur en is daardoor minder besmettelijk.

saxony tapijt

Saxony: De saxony is een tapijt met rechtopstaande doorgesneden polen van gelijke hoogte, de structuur is vlak. Door de hoge polen (en de daarbij horende vleug) heeft het een luxueuze uitstraling.

shaggy tapijt

Shaggy: Bij een shagtapijt zijn de polen zo lang dat ze omslaan. Het resultaat is een speelse uitstraling dat lekker warm aanvoelt. De tapijtpool valt wat nonchalanter en is daardoor minder besmettelijk.

Verschillende prijzen en kwaliteiten…

Al deze type tapijten zijn er in verschillende kwaliteiten en prijsklassen. Dit hangt af van de materiaalkeuze (polyamide, polypropyleen, wol,…) en de hoeveelheid garen (aantal steken naast elkaar en lengte van de pool). Een polypropyleen garen is goedkoop, maar erg gevoelig voor vlekken en platlopen. Polyamide garens zijn sterk, kleurvaster, en vlekken zijn makkelijker te verwijderen. (we hebben zelfs speciaal vlekvrij tapijt die je met chloor mag reinigen!) Wol is sterk, vlamvertragend, gedeeltelijk zelfreinigend en heeft een onmiskenbare natuurlijke uitstraling.

Vlekvrij tapijt Resistanz

Resistanz doet zijn naam eer aan: het biedt weerstand aan invloeden van buitenaf en verlengt zo de levensduur van het tapijt aanzienlijk. De speciale vlekvrije tapijtvezel heeft een groot aantal unieke eigenschappen. Het Resistanz-tapijt is sterk en licht- en kleurecht. Komt het tapijt in een ruimte waar veel zonlicht binnenkomt? Dan is Resistanz een perfecte keuze. Verkleuring door zonlicht bij dit unieke tapijt is simpelweg onmogelijk. Daarnaast is dit vlekvrije Resistanz tapijt antistatisch en vuilwerend. Al deze eigenschappen zorgen ervoor dat het tapijt wel tegen een stootje kan. Schoonmaakmiddelen tasten de kleur en vezel niet aan. Dat geldt zelfs voor een agressiever schoonmaakmiddel als chloor. Resistanz is toepasbaar voor alle woonomstandigheden en projectgebruik!

vlekvrij tapijt      vlekvrij tapijt logo