Kooloos

Vloeren

Vloeren… ouderwets vakmanschap met nieuwe materialen:
PVC • Laminaat • Tapijt • Vinyl • Marmoleum • Trappen • Projecten • Egaliseren.

Meten en stofferen door eigen ervaren stoffeerders.

Kooloos slapen & wonen is regionaal bekend door het uitstekende vakmanschap, persoonlijke aandacht, advies en service. Met onze grote showroom in Voorthuizen (gratis parkeren voor de deur) kunnen wij u alle mogelijkheden laten zien en voelen op het gebied van stoffering. Wij helpen u op weg naar de juiste keuze voor uw vloer. Heeft u liever GRATIS advies aan huis? Wij komen bij u thuis met stalen. Ook winkelbezoek buiten standaard openingstijden behoort tot de mogelijkheden. In onze winkel komen er gaande weg het gesprek allerlei feitjes over vloeren naar boven. hieronder geven we u in het kort alvast wat meer uitleg over 2 vloergroepen namelijk PVC & tapijt. Voor verdere info…mail, bel of (nog beter) kom langs!

PVC
PVC-vloeren zijn de laatste paar jaar uitgegroeid tot 1 van de meest gebruikte vloeren. PVC-vloeren zijn gemaakt van een zeer harde kunststof en zijn in eerste instantie ontwikkeld voor de projecten markt, dit geeft aan dat het hele sterke slijtvaste vloeren moeten zijn inmiddels is PVC doorgevoerd voor consumentengebruik. PVC op vloerverwarming is een ideale combinatie…PVC geeft volop rendement bij vloerverwarming, het is een vloer die makkelijk is in onderhoud en slijtvast. We hebben allerlei mogelijkheden met PVC vloeren. Het meest gebruikt is de watervast verlijmde PVC vloer, daarnaast hebben we PVC klik-panelen voor over houten vloeren of 10db reductie in appartementen én we hebben combinaties van PVC met onderlagen van kurk voor een stillere vloer en een warmere vloer zonder vloerverwarming.

Door de grote groei van dit product wordt er van alles in de markt gebracht om de prijs omlaag te halen. Let hierbij op en laat je niet alleen door de prijs leiden! Er wordt namelijk veel geproduceerd in de aziatische landen waar geen of nauwelijks kwaliteitscontroles worden gehouden. Met alle gevolgen van dien… Kwaliteits PVC is een vloer die weinig krimp/uitzet heeft. De andere zijn instabiel en geven naden tussen de planken/tegels of rondom langs de muur. Nog belangrijker zijn de emissies (schadelijke vluchtige stoffen) die vrij komen en je dus inademt met als gevolg hoofdpijn e.a. In Europa worden hieraan hoge eisen gesteld. Wij kiezen voor betrouwbare merken die kwaliteit waarborgen. Zoals een Moduleo PVC, quickstep PVC of Mflor die zelfs voldoen aan dezelfde eisen als babyspeelgoed! Ook hier heb je uitgebreide keuze vanaf €25,95 m² prachtige levensecht reliëf planken met een geolied uiterlijk of natuursteen. U vindt bij ons meer dan 500 verschillende kleuren, structuren en afmetingen PVC. Van tegels/plavuizen tot “hout”/planken tot visgraat en andere patronen in PVC vloeren.

Meest gebruikte types tapijt:

Bouclé: Lussen van ongelijke hoogte vormen een bouclé. Dit type tapijt is kort, compact en sterk. Het is een praktisch tapijt om te stofzuigen.

Frisé: Bij een friséstructuur zijn de polen doorgesneden en is het tapijtgaren in elkaar gedraaid. Hierdoor krijgt de frisé een levendige structuur en is daardoor minder besmettelijk.

Saxony: De saxony is een tapijt met rechtopstaande doorgesneden polen van gelijke hoogte, de structuur is vlak. Door de hoge polen (en de daarbij horende vleug) heeft het een luxueuze uitstraling.

Shaggy: Bij een shagtapijt zijn de polen zo lang dat ze omslaan. Het resultaat is een tapijt met een speelse uitstraling dat lekker warm aanvoelt. De tapijtpool valt wat nonchalanter en is daardoor minder besmettelijk.

Alle type tapijten zijn er in verschillende kwaliteiten en prijsklassen. Dit hangt af van de materiaalkeuze (polyamide, polypropyleen, wol,…) en de hoeveelheid garen (aantal steken naast elkaar en lengte van de pool). Een polypropyleen garen is goedkoop, maar erg gevoelig voor vlekken en platlopen. Polyamide garens zijn sterk, kleurvaster, en vlekken zijn makkelijker te verwijderen. (we hebben zelfs speciaal vlekvrij tapijt die je met chloor mag reinigen!) Wol is sterk, vlamvertragend, gedeeltelijk zelfreinigend en heeft een onmiskenbare natuurlijke uitstraling.